Trebuie să actualizez site-ul meu WordPress la ultima versiune?

Răspunsul pe scurt este DA. Este crucial să îți menții site-ul tău actualizat. Numai de la începutul anului 2017 și până la sfârșitul lunii iunie 2018 s-au lansat un număr de 26 actualizări. Mai multe detalii de pe site-ul oficial WordPress, aici.

Platforma WordPress este dezvoltată de o comunitate mare de programatori și ca atare este în permanență îmbunătățită cu noi caracteristici, remedierea unor bug-uri, actualizări de securitate și nu în ultimul rând menținerea pasului cu cele mai noi tehnologii. Cu alte cuvinte, echipa WordPress se străduiește constant să mențină sistemul de gestionare a conținutului (Content Management System, sau pe scurt CMS) ca fiind cel mai popular din lume.

Haide să trecem în revistă motivele cheie pentru care site-ul tău ar trebuie să fi actualizat.

Avantajele platformei

Cele mai noi versiuni de WordPress includ îmbunătățiri de bază ale sistemului, noi caracteristici și îmbunătățiri pentru o mai utilizare mai facilă. Toate acestea îți vor permite să lucrezi mai repede, mai inteligent și, de asemenea, să adaugi noi îmbunătățiri în ceea ce privește interfața utilizatorilor site-ului tău.

Viteza de încărcare a site-ului tău

După cum probabil știți, Google pune un mare accent pe viteza unui site web. Optimizarea vitezei de încărcare, în special pe dispozitivele mobile, vă va ajuta să vă poziționați printre primele poziții în topul căutărilor pe internet. WordPress se străduiește să facă platforma să funcționeze mai repede prin reglarea fină a performanței. Fiecare versiune vine cu actualizări care vor îmbunătăți timpul de încărcare și experiența utilizatorului.

Bug-uri

Orice fel de software este evaluat minuțios înainte de lansarea sa, dar, în ciuda tuturor acestor teste, în mod inevitabil se strecoară și unele bug-uri. Pentru a rezolva aceste probleme, dezvoltatorii lansează mici actualizări cu rolul de a corecta aceste mici erori, în ansamblu sistemul WordPress rămânând la fel ca și înainte dar mult mai stabil. De aceea menținerea acestor actualizări la zi va împiedica aceste bug-uri să afecteze site-ul tău.

Compatibilitate

WordPress este un sistem modular care este îmbunătățit prin adăugarea de plugin-uri și teme (layout-uri pre-proiectate) la bază, ceea ce-ți permite să dezvolți un site natural și fără prea mare efort, cu funcții noi sau îmbunătățite și nu în ultimul rând cu un design modern. Fiecare nouă versiune de WordPress vine de obicei și anumite actualizări de dezvoltatorii de plugin-uri sau teme, astfel ca să nu existe anumite conflicte sau erori de funcționare. Așadar, WordPress poate să facă ca unele plugin-uri sau teme să nu mai funcționeze corect și implicit aici intervine nevoia de a efectua cele mai noi actualizări.

Securitate

O ultimă problemă, dar nu neapărat cea mai puțin importantă. Este foarte important să îți păstrezi site-ul securizat pentru a preveni orice formă de atac cibernetic. Un atac poate provoca daune în ceea ce privește structura site-ului tău sau pur și simplu să vă pună tot sistemul „la pământ”.

WordPress este o platform[ Open Source, ceea ce înseamnă că codul său este gratuit pentru oricine dorește să îl acceseze sau să îl modifice. Acest lucru oferă libertate creativă uriașei comunități WordPress pentru a dezvolta această platformă în mod natural. Din păcate, acest acces permite, de asemenea, hackerilor să studieze codul și să creeze noi modalități de atac asupra siteurilor construite pe baza acestei platforme. Fiind cel mai popular CMS din lume, WordPress atrage hackerii care încearcă să găsească cea mai mică breșă de securitate pentru a-ți ataca site-ul. Avantajul acestei platforme este dimensiunea comunității de dezvoltatori care se străduiesc constant să remedieze orice probleme în cel mai scurt timp. În acel moment, este lansată și o actualizare WordPress, actualizare care va elimina acea vulnerabilitate.

Poți să îți actualizezi singur site-ul tău WordPress, dar este foarte posibil ca la un moment dat să ai nevoie și de ajutor.

Actualizarea la o versiune care aduce modificări minore este un proces direct în care apeși un buton în secțiunea de administrare a site-ului. Înainte de a apăsa acel buton, totuși, este foarte important ca fișierele și baza de date ale site-ului tău să aibă o copie de rezervă. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui plugin și poate fi făcut chiar de tine sau de specialiștii serviciului de hosting folosit de tine. Orice actualizare îți poate afecta site-ul, astfel încât, dacă există probleme cu actualizarea puteți reveni la starea inițială cu ajutorul acelei copii de siguranță.

Actualizarea pentru versiuni foarte importante poate crea o mulțime de probleme site-ului tău în ceea ce privește compatibilitatea plugin-urilor sau chiar a temelor. Foarte serios îți recomandăm ca acest lucru să fie efectuat de un specialist.

Toate actualizările prezintă un potențial ridicat de a-ți afecta în mod negativ site-ul în general sau oricare dintre plugin-urile instalate. Dacă ai cunoștințele necesare în manipularea fișierelor și a copiilor de rezervă, poți face acest lucru singur fără să ai vreo problemă, Cu toate acestea, din cauza numeroaselor complicații posibile, NetFan îți oferă un serviciu de mentenanță de calitate. Dacă dorești să ai site-ul actualizat la zi fără bătăi de cap, atunci te invităm să avem o discuție despre serviciile noastre.

S-ar putea să te intereseze și:

netfan cookie man

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.