Agentie de web design sau pe cont propriu? Riscurile construirii unui site de unul singur

În ziua de astăzi, trăind în lumea publicității constante și a mirajului unor tranzacții uimitoare care par prea frumoase pentru a fi adevărate, poate vei fi tentat să apelezi la soluția cea mai ieftină, fără a te gândi de ce probleme te-ai putea lovi. Până la urmă dacă toată lumea îți va spune că îți poți construi propriul site singur, în mod sigur vei fi tentat să renunți la o agenție de web design și vei dori să îți încerci norocul.

Sigur, aceasta ar putea fi o modalitate viabilă de a începe să fii vizibil online, mai ales dacă ai o firmă mică și ai anumite înclinații către design sau poate ești un student care dorește să își promoveze portofoliul. Pentru proprietarii de afaceri care înțeleg cu adevărat amploarea pieței online și cât de importantă este aceasta, motivele pentru a începe construirea „propriului site web” încep să devină tot mai puține și probabil un efort fără rost. Mai jos îți voi arăta câteva dintre cele mai bune motive pentru a evita construirea site-ului propriu, precum și de ce o agenție de web design este soluția ideală pentru un proiect așa de important.

Îți vei crea calea de urmat, fără a ști că este și ceea ce ți s-ar potrivi

Unul din principalele motive pentru angajarea unei agenții de web design este acela că aceasta vine cu o experiență bogată, nu doar în ceea ce privește designul sau dezvoltarea web ci și aceea care privește experiența utilizatorului și concentrarea designului pe nevoile clienților tăi. O agenție de web design va ști exact cum să îți construiască site-ul la un nivel profesionist, unde vizitatorii tăi vor găsi foarte ușor informațiile de care au nevoie. Chestiunile mai complexe vor fi de asemenea testate temeinic, cum ar fi comportamentul pe dispozitive mobile (smartphone, tabletă), precum și modul în care site-ul tău funcționează în alte browsere de internet – trebuie să ții cont de faptul că nu toată lumea utilizează Google Chrome, Mozilla Firefox etc.

Dincolo de toate acestea, prin crearea propriului tău site nu vei beneficia de privilegiul de a lucra cu oameni care știu sigur care sunt cerințele pentru a avea un site de succes. Este posibil să ai un ochi creativ sau poate dorești să folosești ca inspirație site-ul unui concurent de-al tău, dar o echipă de design profesionistă ar putea construi ceva mult mai elegant și mai ușor de utilizat și ți-ar putea demonstra că poate unii concurenți de-ai tăi se înșală în privința anumitor lucruri. Un specialist va fi întotdeauna familiarizat cu modul de a construi și administra, spre exemplu, un magazin online și îți poate explica în idei foarte simple toate aceste informații, ceea ce nu e de neglijat.

Ai putea pierde timp prețios, pe care l-ai putea folosi la dezvoltarea propriu zisă a afacerii tale

Un site web poate fi comparat cu o ființă vie, care tot timpul necesită o atenție specială. A avea un site vechi, neactualizat, lipsit de conținut nou este unul dintre principalele motive de a nu mai apărea în căutările Google și de aceea este foarte indicat să ai un site actualizat cu cele mai noi tehnologii și cu cele mai noi informații din domeniul tău de activitate.

Ori de câte ori vei dori să adaugi un produs nou în magazinul tău online, să schimbi o adresă de email sau un număr de telefon, înseamnă pierdere de timp din partea ta, timp pe care l-ai putea folosi pentru a-ți dezvolta afacerea sau de a relaționa cu clienții tăi.

agentie de web design

Vei fi pe cont propriu și atunci când vor apărea unele probleme

Chiar și cei mai buni designeri se tem de așa zisul „cod alb al morții” și „500 Internal Server Error”, așa că este de așteptat ca, mai devreme sau mai târziu, site-ul tău să afișeze o asemenea eroare. Așa cum arătam mai sus, site-urile au nevoie de o atenție constantă și acest lucru devine obligatoriu mai ales atunci când apar actualizările tehnologice (adesea cu destule bug-uri). De aceea în aceste momente, o echipă de specialiști se va dovedi indispensabilă, deoarece te poate scăpa de multe bătăi de cap, dacă te confrunți cu o problemă majoră.

Construirea propriului tău site se poate dovedi de multe ori a fi frustrantă

Cum spuneam și mai devreme, vei putea să îți construiești site-ul propriu după bunul tău plac, dar ar fi bine să nu te limitezi doar la asta. De obicei, fiecare site builder (de exemplu Divi, Elementor, WP Bakery etc) îți oferă template-uri de bază, care uneori arată chiar bine, dar care ți-ar plăcea poate să le faci să arate altfel și să satisfacă nevoile afacerii tale. În acest moment, sunt șanse mari să simți nevoia de a apela la o agenție de web design.

Te poți lovi de aceste probleme, chiar și atunci când vei dori să folosești o temă WordPress premium, existând posibilitatea să ai nevoie de ajutorul unui profesionist. Conceptul de site builder tinde să se promoveze folosind imagini de înaltă rezoluție, care sunt plăcute ochiului, poziționându-se pe un segment de clienți mulțumiți cu puțin, fără a realiza importanța unui site construit pe principii sănătoase, care să le aducă și rezultate în afaceri.

Din nou, acest lucru poate fi benefic în anumite situații, dar nu și atunci când planifici un proiect major în care viitorul afacerii tale este în joc. Acest lucru ne aduce cu gândul către următorul motiv pentru a nu te apuca să îți construiești singur propriul site și să iei foarte serios în calcul colaborarea cu o agenție de web design.

Este posibil să nu fie la fel de ieftin sau ușor de construit precum ai fi crezut

Companiile de tipul „Creează-ți singur propriul site de succes” sunt foarte bune la vânzarea de site-uri pentru abonamente lunare foarte mici. Este aproape imposibil să conduci o afacere de succes folosind o platformă web pe termen lung doar pentru câțiva euro pe lună.

Cu o agenție de web design, un nou proiect va fi evaluat înainte de începerea lucrărilor și este posibil pentru început ca prețul să ți se pară prea mare, comparativ cu alte alternative despre care am vorbit mai sus, dar pe termen lung toată această investiție se va dovedi foarte profitabilă.

Consultă o agenție de web design, înainte să decizi dacă te vei descurca să îți construiești singur site-ul

Am lucrat cu o serie de clienți care au încercat să își construiască singuri propriile site-uri web și au renunțat din cauza lipsei de experiență sau a problemelor de ordin tehnic. Credem cu tărie că, în timp ce un site creat automat folosind anumite servicii pe bază de abonament poate arăta frumos, nu există înlocuitor pentru un serviciu profesionist care să abordeze proiectul din punctul de vedere al clienților tăi și să te ajute cu actualizări regulate, luând responsabilitatea de a duce totul la bun sfârșit.

Ne poți contacta, astăzi, pentru o cotație de preț sau orice alte informații legat de noul tău proiect.

S-ar putea să te intereseze și:

netfan cookie man

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.