Sfârșitul pentru Magento 1. Migrarea către PrestaShop?

Cu o data limită pentru furnizarea suportului de securitate anunțată spre sfârșitul lunii iunie 2020, Magento a declarat că versiunea Magento 1 nu va mai primi actualizări de securitate ceea ce echivalează cu sfârșitul vieții pentru această populară platformă de comerț electronic. Dupa părerea noastră și nu numai, probabil cea mai la îndemână soluție ar fi migrarea magazinului tău online pe o plaformă PrestaShop.

Dacă faci parte dintre numeroșii comercianți care incă utilizează una dintre versiunile primei generații Magento, acum este cel mai bun moment pentru a lua în considerare opțiunea de a face un upgrade. Această schimbare poate însemna fie trecerea la versiunea Magento 2 (care după cum vei vedea mai departe nu este cea mai la îndemână soluție), sau migrarea către una dintre cele mai populare platforme de comerț electronic la ora actuală, PrestaShop!

Haide să vedem cum stau lucrurile:

Ce vrem să spunem când ne referim la sfârșitul vieții pentru Magento 1?

Ei bine, hai să o luăm cronologic: începând cu 2014, Magento s-a concentrat pe dezvoltarea noii platforme Magento 2 și, ca atare, actualizările pntru vechea versiune Magento 1 au fost drastic reduse. Aceste actualizări s-au limitat doar la corecții de securitate care ajutau la protejarea magazinului tău online împotriva amenințărilor de securitate.

Sfârsitul furnizării acestor actualizări va însemna în primul rând o mare vulnerabilitate pentru tine dar și pentru clienții tăi. Așadar pentru a preîntâmpina orice problemă de genul acesta, acum este momentul luării unei hotărâri esențiale pentru afacerea ta.

Orice amânare a unei decizii te va aduce la un moment dat în situația nedorită ca magazinul tău online să aibă probleme de funcționaitate și nu în ultimul rând acesta ar putea deveni o țintă ușoară pentru hackeri din cauza breșelor de securitate ce vor apărea după sfârșitul lui iunie 2020.

Deocamdată nu trebuie să-ți faci griji, pentru că încă mai este destul timp pentru a rezolva această problemă! Sfatul nostru este să privești tranzitia de la Magento 1 ca pe o bună ocazie de modernizare a actualului tău magazin online.

Ce oferă în plus versiunea mai nouă față de Magento 1?

Următoarea generație de platforme de comerț electronic sunt mult mai in concordanță cu potentialul de extindere al cadrelor Web 2.0. Aceasta înseamnă o capacitate mai mare de integrare, viteză sporită de încărcare și modalități de personalizare mult mai complexe.

Cu alte cuvinte, această nouă generație, din care face parte și Magento 2, oferă experiențe mult mai dinamice și interactive pentru utilizatori în același timp asigurând și o infrastructură mult îmbunătățită pentru optimizarea SEO.

Magento 2 sau PrestaShop?

Prima decizie pe care ar trebui sa o iei în calcul este aceea de a face tranziția fie catre noua versiune fie către o altă platformă cel puțin la fel de performantă și modernă cum este PrestaShop.

Din păcate, saltul de la Magento 1 la Magento 2 nu este unul foarte facil, singura soluție fiind aceea de a face upgrade, care fie vorba între noi este o operațiune nu tocmai la îndemâna oricui.

Extensiile și codul personalizat folosite în vechiul Magento 1 vor fi, cel mai probabil, incompatibile sau vor necesita unele actualizări. În cele din urmă, sfârșitul pentru Magento și migrarea către PrestaShop ar trebui privită mai mult ca o reconstrucție care va avea nevoie de timp și grijă, dar în cele din urmă apelând la o firmă de web design cum este NetFan vei sta liniștit că toată această operațiune de migrare a fost făcută în cele mai bune condiții.

Migrarea catre PrestaShop

Serviciul oferit de platforma Cart2Cart, ajută retailerii să facă migrarea către PrestaShop, rapid și sigur, fără a fi necesare cunoștinte de programare. Cu prețuri competitive, migrarea folosind serviciul Cart2Cart înseamna timp de întrerupere zero pentru magazinul tău.

PrestaShop este o platformă eCommerce open-source, ceea ce înseamnă că este disponibilă gratuit pentru oricine și pe deasupra mai este și complet personalizabilă. Poți alege astfel să utilizezi temele, caracteristicile și soluțiile de plată disponibile gratuit sau cu plată.

PrestaShop este orientat către comunitate, iar sprijinul nu este niciodată o problema. Poți căuta oricând ajutor pe forumul utilizatorilor PrestaShop vei găsi întotdeauna răspunsuri la probleme tale.

Consideră PrestaShop ca pe o evoluție pentru afacerea ta

Trebuie ținut cont că multe extensii din Magento 1 nu vor mai funcționa pe versiunile superioare ale acestei platforme și de asemenea nu vor mai benefia nici de actualizări de securitate. Așadar, este foarte indicat sa te documentezi foarte bine în legatură cu procesul de migrare catre una dintre cele două variante (PrestaShop sau Magento 2), astfel vei fi sigur că nu vei preîntâmpina nicio problema.

Te asigurăm că odata cu această binevenită modernizare a magazinului tău online, vei putea oferi experiențe noi și de calitate pentru clienții tăi, ceea ce va duce implicit la o creștere simțitoare a vânzărilor.

S-ar putea să te intereseze și:

netfan cookie man

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.