Cum îți construim site-ul: tot procesul de la început la sfârșit și după aceea

Să construim site-ul, care să fie reprezentativ pentru afacerea ta, nu este un lucru tocmai ușor. În cele ce urmează, vom încerca să îți explicăm, pe scurt, cum stau lucrurile, de fapt. Poate fi posibil să ai o idee clară despre tipul de site pe care îl dorești, dar de cele mai multe ori oamenii nu sunt prea siguri de unde vor să înceapă. Aici e momentul când noi intrăm în rol și te ghidămprin fiecare pas al acestui proces de design și, ulterior, de dezvoltare a site-ului tău.

Din acest punct, noi te vom ajuta să îți faci o idee foarte clară a viitorului proiect, profitând de superputerile WordPress, WooCommerce, Prestashop, Magento sau un magazin online construit de la zero, folosind ultimele tehnologii în domeniu. Vei beneficia de experiența noastră pentru a găsi echilibrul perfect între aspect și funcționalitate, ca în cele din urmă să oferi publicului tău un site care este ușor de utilizat și pregătit să îți aducă rezultate.

OK, hai să vedem care sunt pașii, pe care îi vom parcurge ca să-ți construim site-ului:

1. Întâlnirea și discuția inițială

Site-ul este o piesă foarte importantă pentru afacerea ta, așa că o primă întâlnire (online sau față în față) este necesară pentru a lămuri toate aspectele, de a ne face o imagine cât mai completă a ceea ce vrei să obții cu ajutorul site-ului, precum și de a avea o discuție realistă despre bugetul pe care ți-ai planificat să îl cheltuiești cu acest proiect.

În această etapă, vom stabili ce tip de site este în avantajul afacerii tale: va fi un site de portofoliu, un site de prezentare, un magazin online sau poate o combinație între acestea. De asemenea, dacă ai nevoie de un logo nou sau orice altceva legat de graphic design sau fotografie profesională, noi avem soluția pentru tine.

Îți reamintim – cheia succesului este să avem așteptări realiste și să stabilim niște pași, care să ne ajute la atingerea obiectivului.

2. Realizarea design-ul site-ului tău

În primă fază, înainte de a începe să-ți construim site-ul, îți vom prezenta o schiță, cunoscută și ca „wireframe”. Prin acest wireframe îți va fi practic prezentată structura viitorului tău site, precum în imaginea de mai jos:

Cum îți construim site-ul: tot procesul de la început la sfârșit și după aceea

Imediat după ce am stabilit direcția pe care mergem cu proiectul tău, începem să lucrăm la design-ul efectiv al site-ului, adăugând text, imagini și culori. Bineînțeles, textul sau imaginile ni le poți pune chiar tu la dispoziție sau putem avea noi grijă să le alegem. La fel ca în cazul wireframe-ului, îți prezentăm variantele, facem ajustări dacă este necesar, după care trecem la pasul următor.

3. Momentul în care efectiv începem să îți construim site-ul

Din acest punct, noi ne vom ocupa cu partea de dezvoltare a site-ului tău. Ce înseamnă asta: achiziționăm domeniul de Internet (în cazul în care încă nu deții unul), apoi configurăm contul de găzduire și serviciile de email.

Deși site-ul tău încă nu este disponibil pentru publicul larg, procesul de construcție se desfășoară „în spatele cortinei”. Trebuie să ai doar puțină răbdare, până la momentul lansării.

Tot în această fază a dezvoltării este momentul și pentru implementarea strategiei de SEO. Nu trebuie să îți faci griji, ne ocupăm noi de tot.

4. Efectuarea testării funcționalității site-ului

Un site web nu este o chestiune chiar așa de simplă precum pare. Prin efectuarea cu foarte mare atenție a unui set de teste, ne asigurăm că totul funcționează perfect. Suntem siguri că nu îți dorești ca utilizatorii să întâmpine probleme de funcționalitate sau de altă natură, când îți vor vizita site-ul.

Cu această ocazie, ne vom asigura dacă site-ul funcționează în mod responsive (smartphone, tabletă sau desktop). Vom verifica, de asemenea, funcționarea formularelor de contact, fluxul de comandă pentru magazinul tău online și multe altele, pentru a ne asigura că totul funcționează așa cum ar trebui.

5. Marea lansare

Ziua lansării este întotdeauna o zi specială, dar pentru noi, echipa de dezvoltare, treaba încă nu s-a terminat. Vom monitoriza cu atenție modul de funcționare a site-ului și vom faceultimele ajustări.

Pentru încă o lună, ne vom ocupa cu monitorizarea funcționării, pentru a fi siguri că rezolvăm micile probleme, inerente oricărui proiect nou. Bine de știut este că toată această perioadă de monitorizare și rezolvare a eventualelor probleme îți este oferită gratuit.

Am lansat site-ul! Ce urmează?

Și în acest domeniu lucrurile evoluează cu o viteză incredibilă, asta însemnând că întotdeauna există oportunitatea de a adăuga noi funcționalități site-ului tău. Știm că nu ai întotdeauna timp sau cunoștințele necesare să ai grijă de site-ul tău, așa că noi îți oferim o gamă completă de soluții de asistență.

Nu trebuie decât să ne contactezi și vom fi bucuroși să te ajutăm.

Pe marțea următoare!

S-ar putea să te intereseze și:

netfan cookie man

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.