Optimizare SEO de calitate. 10 motive Pro și Contra.

Cu toții am auzit despre cât de importantă este o optimizare SEO de calitate. Aceasta este foarte important când vine vorba de crearea unui site web de succes pentru afacerea ta. Sunt atât de multe strategii folosite pentru optimizarea SEO, și de multe ori ignorăm un lucru important: propriul nostru website!

Standardele web design-ului te vor face să nu ții cont de regulile SEO pentru un număr mic, dar crucial de motive. Asigură-te, așadar că website-ul tău este setat în așa fel încât sa atragă motoarele de cătutare dar și vizitatorii deopotrivă. Iată un scrut rezumat al motivelor pro și contra pentru un design gândit pentru cea mai bună optimizare SEO.

Fără „BOUNCE”

Când căutăm pe Google pentru un cuvânt cheie, ne este afișată o pagină cu rezultatele căutării sau pe scurt SERP. Apoi, dacă utilizatorul îți vizitează site-ul de pe Google SERP și nu găsește informația dorită, atunci va apăsa butonul BACK. Această acțiune poartă numele de BOUNCE sau RESPINGERE.

Pentru Google este foarte important să înregistreze datele referitoare la rata de respingere a siteurilor, acesta fiind un criteriu important pentru ierarhizarea site-urilor din punctul de vedere al calității informației livrate utilizatorilor. În concluzie, dacă rata de respingere (Bounce Rate) a site-ului tău este mare, SEO-ul tău va avea de suferit. Datorită acestei probleme site-ul tău nu va mai fi afișat între primele rezultate de căutare în lista SERP.

În concluzie, ce provoacă o respingere (BOUNCE)? Gândește-te la propriile tale obiceiuri de navigare. Oare un design neprietenos, va face ca vizitatorul să rămână pe site sau acesta va căuta informația în altă parte?

De aceea un website cu design clar, cu informații concise și o utilizare facilă, va păstra vizitatorii conectați.

O navigare foarte ușor de utilizat este de mare ajutor în procesul de optimizare SEO

Trebuie să știi că oricine îți vizitează site-ul, fie se află acolo căutând informații sau ceva ce dorește să cumpere. La sosirea pe site, este posibil ca rezultatul căutării să nu fie complet, astfel disponibilitatea unor instrumente facile de navigare vor fi ideale! Un meniu construit cu grijă și o funcție de căutare eficientă, va reține mai mult timp vizitatorii pe site ceea ce pentru tine poate însemna mai mari șanse de a obține clienți noi.

Designul adaptat pentru orice dispozitiv, este un alt criteriu important pentru o optimizare SEO eficientă

optimizare SEO

Când Google acesează site-urile web, înainte de a lua în considerare chiar rata de respingere, va încerca deja să stabilească dacă site-ul tău este optimizat pentru navigarea de pe orice dispozitiv. În ultimii ani, un număr tot mai mare de oameni navighează și cumpără online folosind dispozitive mobile (smartphone-uri sau tablete).

Dacă designul site-ului tău nu se încadrează într-un spectru complet de dimensiuni de ecran, atunci sigur va trebui să te gândești foarte serios la o optimizare SEO a website-ului pentru ca acesta să nu fie afectat în mod negativ.

Ce apare mai întâi pe ecranul vizitatorului?

Asigură-te că oricine navighează pe site poate înțelege imediat care este profilul afacerii tale, printr-o simplă prezentare a informațiilor cheie, imagini reprezentative și instrumente de navigare evidente. După cum probabil știi, uneori puțin înseamnă mult mai mult! De cele mai multe ori un text scurt și concis alături de o imagine incitantă ar putea aduce cele mai bune rezultate pentru vizitatorii website-ului tău.

Un alt criteriu important pentru o bună optimizare SEO este și acela legat de timpii de încărcare ai site-ului tău

Ținând cont de faptul că ai la dispoziție un timp foarte scurt pentru a-ți impresiona vizitatorii, imaginile foarte mari și fișierele imense vor determina o încărcare foarte greoaie a site-ului și asta va fi în detrimentul SEO. Așadar, este o bună idee ca site-ul să fie testat periodic pentru a te asigura că se încarcă rapid și totodată trebuie să ții cont că poate unii utilizatori nu au o conexiune la Internet de mare viteză ca a ta.

Din experiența noastră, îți putem spune că vizitatorii nu sunt dispuși să aștepte mai mult de câteva secunde pentru încărcarea unui site și sunt șanse foarte mari ca aceștia să abandoneze procesul de cumpărare, și este foarte puțin probabil să se mai întoarcă vreodată. Așa că, mare atenție la acest aspect.

Alegerile estetice înțelepte vor aduce un plus la o bună optimizare SEO a site-ului tău

optimizare SEO

În cazul în care aspectul site-ului tău ar putea da dureri de cap cuiva, probabil această persoană nu va rămâne acolo mult timp.

Un design curat, spațierea adecvată dintre text și imagini, alegerea fonturilor potrivite, îți vor da siguranța că vizitatorii vor putea vizualiza foarte confortabil site-ul și implicit toate acestea vor avea un impact foarte important in optimizarea SEO a acestuia. Întotdeauna trebuie să te asiguri că textul nu este prea mic și că fonturile pentru care ai optat sunt foarte ușor de citit.

Mare grijă la ferestrele Pop-Up

Un rol foarte important pentru o optimizare SEO de calitate sunt ferestrele pop-up care pot fi într-adevăr un instrument util, dar de fiecare dată când cineva este nevoit să facă click pe o asemenea fereastră este posibil să fie puțin iritat.

Ai grijă de clienții tăi și asigură-te că toate ferestrele care apar sunt mici și ușor de închis. Ferestrele de tip „call to action”, cum ar fi solicitări de abonare sau oferte promoționale ar trebui să apară cu o anumită întârziere. Acest lucru le va permite vizitatorilor să evalueze dacă serviciile oferite de tine sunt ceva de care ar dori să beneficieze.

Nu-ți chinui vizitatorii!

De asemenea o bună optimizare SEO înseamnă și faptul că în afară de ferestrele pop-up, și altceva ar putea întrerupe starea de bine a vizitatorilor tăi. Sunetele care se redau automat pot împinge utilizatorii să închidă rapid fila, așa că e bine să te asiguri că orice sunet are mai degrabă o opțiune de a fi pornit decât să fie dezactivat. Dacă videoclipurile trebuie să fie redate automat, fă în așa fel încât acestea să pornească fără sunet, astfel încât userii să poate alege dacă doresc redarea acestora cu sunet sau nu.

Totodată greșelile de ortografie și alinierea necorespunzătoare, alături de un conținut neinteresant pot deveni o mare dezamagire pentru utilizator. Nu credem că este nevoie să îți sugerăm că este în avantajul tău să verifici dacă totul este în regulă și din acest punct de vedere.

Testează și iar testează

Atunci când petreci mult timp privind navigând pe propriul tău site, este foarte ușor să ajungi la un punct în care să nu observi unele amănunte. Pentru o bună optimizare SEO a site-ului, poți opta pentru un serviciu profesional cum ar fi Unbounce, UserBrain sau Hotjar. De asemenea, la fel de bine ai putea profita la maxim și de alte servicii gratuite precum Google Optimize.

O altă soluție la îndemână ar fi aceea de a apela la un prieten care să arunce o privire pe site, după care să-ți ofere un feedback despre experiența lor.

S-ar putea să te intereseze și:

netfan cookie man

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.