De-a lungul timpului, ni s-a cerut sfatul în legătura cu modul de a adăuga o semnătura pentru email. Mă rog, unii numesc această semnătura footer-ul email-ului, alții pur și simplu semnătura, așa că, pentru a nu crea confuzie, în cele ce urmează vom folosi termenul de semnătură. Ba mai mult, unii clienți ne-au întrebat dacă avem un ghid pentru începători în legătura cu treaba aceasta. Răspunsul sincer și pe scurt ar fi unul singur: nu există o rețetă ideală pentru rezolvarea acestei chestiuni, iar soluția trebuie adaptată pentru fiecare caz în parte.
În primul rând, cam toate programele de email au un loc în care se poate configura acest lucru. Desigur, noi, la NetFan, asigurăm și aceste servicii prin care te ajutăm să-ți creezi și să-ți implementezi semnătura pentru email, dar în acest articol vrem să îți arătăm o modalitate gratuită și simplă de a face acest lucru. Așadar, hai să vedem despre ce este vorba:
1. Pregătirea unei semnături pentru email
Redactarea semnăturii în Word sau într-un draft de email este cel mai simplu mod și gratuit pe deasupra, de a modela o schiță de unde să ai un punct de plecare.
Ce poți include în acest model:
- numele;
- numărul de telefon;
- adresa website-ului tău;
- link-uri către conturile tale de pe rețelele sociale.
Nu este nevoie să incluzi și adresa de email, deoarece oamenii o au deja, doar tocmai au primit un mail de la tine. 😊
În cazul în care dorești, totuși, o semnătură pentru email realizată profesional, codificată corespunzător în HTML cu diverse elemente grafice stocate online, astfel încât să funcționeze chiar și atunci când mesajul tău este redirecționat, ne poți contacta pentru o ofertă personalizată.
2. Cea mai simplă modalitate de a-ți pregăti semnătura pentru email și, ulterior, configurarea acesteia
După cum spuneam, poți începe prin a-ți crea o semnătură folosind Microsoft Word, adăugând toate informațiile dorite. De asemenea, poți încerca și HubSpot, care are un generator drăguț de șabloane.
În MS Word, poți adăuga semnăturii și logo-ul firmei tale. Totuși, trebuie să ții cont că în cazul în care mesajul tău va fi redirecționat, orice imagine (logo, icoane pentru rețelele sociale) se vor pierde, acesta fiind cel mai mare dezavantaj al folosirii acestui mod simplu și gratuit.
Buuun, acum, ai creat semnătura și ești tare mândru de ea. Nu-ți mai rămâne decât să accesezi programul de email preferat pentru a-l configura.
În prezent, există o mulțime de programe pe care le-ai putea folosi, iar subiectul acestui articol nu este de a te îndruma pas cu pas cum să setezi o anume aplicație de email, ci de a marca în linii mari de ce trebuie să ții cont pentru a avea o semnătură pentru email.
Totuși, ca să nu te lăsăm așa, oarecum „în ceață” în această privință, îți sugerăm să consulți cu încredere ghidurile de utilizare pentru câteva dintre principalele programe folosite pentru accesarea conturilor de email (Mac Mail, Gmail sau Outlook).
3. Redactarea, apoi urmarea întocmai a instrucțiunilor din ghidul corespunzător aplicației pe care dorești să o folosești
Aceasta este o modalitate simplă și gratuită de a-ți crea semnătura pentru email și de a începe să o folosești imediat. Astfel, email-urile tale vor conține informațiile de contact, de care partenerii tăi de afaceri au nevoie, astfel încât aceștia să te poată căuta la nevoie. Și nu doar că te vor contacta, dar poate îți vor vizita și site-ul, poate vor accesa profilul tău de Linkedin sau orice altă informație, pe care dorești să o incluzi în corpul semnăturii (de exemplu, cel mai recent buletin informativ, ultima postare de pe blog sau pe profilurile sociale).
Hai că nu e greu! Încearcă și spune-ne cum te descurci! 😊